Magyarországon minden ötödik ember tesz újévi fogadalmat, de februárban már csak a fogadkozók 25%-a büszkélkedhet azzal, hogy kitartott, végül csak 8% teljesíti önmagának tett ígéretét. Miért? Mert nincs ötlete, hogyan teremtse meg a lehetőségeket ahhoz, hogy az elhatározását végig is csinálja.

Újévi fogadalmak észszerűen!

Évről évre ugyanazok a fogadalmak vezetik a listát.

  • A legtöbben az életvitelükkel kapcsolatban tesznek fogadalmat. Biztosan ismerősek ezek mindenki számára: „Le fogok fogyni!” „Többet fogok sportolni!” „Egészségesebben fogok élni!” „Leszokom a dohányzásról!”
  • Előkelő helyet foglal el a listákon az anyagi helyzet pozitív változásának vágyálma is és sokan fogadják meg azt is, hogy a következő évben sokkal több minőségi időt töltenek a családdal és a barátokkal.
  • Sokak számára a top tízben van egy új készség, hobbi vagy tudás elsajátítása is. Vagy egyenesen egy új karrier elindítása.

Ha stabil munkahelyet keres, abban segíthetünk!

Ha elhatározta, hogy munkahelyet szeretne váltani, akkor nyitott szemmel kell járni és bátran szembenézni egy új munkahellyel és az ottani kihívásokkal! Ha úgy érzi, hogy a jelenlegi munkahelyén már nem érzi jól magát, szívesen váltana, keresne új kihívásokat, akkor regisztráljon álláskeresőként hozzánk és válogasson kedvére a lehetőségek között. Ha most nem találja az igazit, iratkozzon fel álláspostára és rendszeresen e-mailben elküldjük az Önnek megfelelő, friss álláslehetőségeket. A kitartó keresés biztosan meghozza az eredményt és kollégáink segítenek abban, hogy minél előbb megtalálhassa az ideális munkát!

Az újévi fogadalmak legnagyobb buktatója az, ha nagyon távoli célt tűzünk ki!

Sokszor azért fullad kudarcba a fogadalom megtartása, mert annyira nagy változtatást igényelne a jelenlegi életünkhöz képest, hogy szinte pár nap/pár hét után belefáradunk az erőfeszítésekbe. Ha túl sok mindenen kellene drasztikusan változtatni, akkor az biztosan nem a következő 1 év tervébe illik. Messzi célok esetében érdemes kisebb mérföldkövekre bontani az utat és kisebb célokat megjelölni, amiket már biztosan teljesíteni lehet egy éven belül is.

Néhány egyszerű tipp a nyugodtabb hétköznapokért!

Ha sok a stressz és az egész hét rohanásból áll, akkor már több kisebb változás is nagy segítséget jelenthet a mindennapokban. Ha úgy érzi, hogy már régóta érik a munkahelyváltás gondolata, akkor nem szabad még egy évet húzni, bele kell vágni! Kapkodni nem kell, tervezze meg a szükséges lépéseket és álljon készen a lehetőségre!

  • Ha új munkát szeretne, szánjon időt az önéletrajza aktualizálására. Ha nem tudja, hogyan kezdjen bele, itt olvashat róla, milyen a rövid, ám jó jelentkezés! Nem biztos, hogy azonnal rátalál az Ön számára ideális munkára, de ha felkészülten és türelmesen figyeli az álláshirdetéseket, biztosan találkozni fog a várt lehetőséggel!
  • Ne érje be kevesebbel! A fekete munka sok területen jelen van még, de az Ön döntése, hogy részt vesz-e ebben! Mindenkinek jár a bejelentett munkaviszony, a tervezhető és fizetett szabadság, betegség esetén a táppénz. Ha elfogadja a fekete foglalkoztatást, akkor ezeket a lehetőségeket is eldobja magától. Csak olyan cég ajánlatát fogadja el, akik hivatalosan munkaviszonyba veszik a dolgozóikat. Ha rajtunk keresztül lesz kölcsönzött munkatárs, biztosan ilyen munkahelyre kerül!

Ameddig rátalál az álommunkára, addig is próbálja szebbé tenni a mindennapjait. Nem kell, hogy egy rossz munkahelyi helyzet az egész életét meghatározza. Ne feledje, hogy minden helyzetből ki lehet hozni egy jobbat!

  • Töltsön minél több időt a szabadban. Egy esti séta segíthet lenyugodni egy hosszú nap után vagy kora reggel gyalog menni a közeli pékségbe a friss kenyérért megalapozhatja az egész nap hangulatát.
  • Próbáljon meg minél többet mosolyogni! Figyelje meg, hogy mennyivel kedvesebbek és segítőkészebbek az emberek, ha eleve egy nagy mosollyal kezdi a mondanivalóját. Lepje meg a környezetét azzal, hogy higgadtan és mosolyogva próbálja meg kezelni a nehéz helyzeteket is! Sokkal könnyebb lesz mindenre megoldást találni!