• Így hátráltatja sok cég a saját toborzását

  Ágazatonként eltérő, hogy mekkora küzdelmet jelent egy-egy alkalmas munkavállaló megtalálása. A megnövekedett álláskínálat miatt a jelentkezők nem kényszerülnek bele olyan megoldásba, ahol lényegesen engedni kell az elképzeléseikből. A betanított munkák között éppúgy válogatni lehet, mint IT fejlesztői pozíciók között.

  Részletek
 • Fluktuációkezelés

  Gondolkozott már azon, vajon min múlik, hogy a dolgozó marad-e a cégnél? Mi befolyásolhatja a dolgozó cégről kialakuló véleményét? 
   
  Minden elkezdődik már a kiválasztási szakaszban.

  Részletek
 • A minimálbér és a garantált bérminimum változásai

  A 2022-es minimálbér-emelést illetően a munkaadói oldal és a munkavállalói szervezetek abban állapodtak meg, hogy 2022. január 1-től 19,5%-kal emelkednek a kötelező legkisebb keresetek, így a minimálbér ezzel bruttó 200 000 Ft-ra, azaz nettó 133 000 Ft-ra emelkedik, a garantált bérminimum pedig 260 000 Ft-ra, azaz nettó 172 900 Ft-ra nő.

  Részletek
 • Valóban munkaerőhiány van?

  Rekord számú hirdetéssel lehet találkozni az állásportálokon és a közösségi médiában is élesedett a verseny, érezhetően többen hirdetnek ugyanarra a munkavállalói csoportra. Tavasz óta intenzív a létszámbővítési szándék a legtöbb szektorban.

  Részletek
 • A foglalkoztatás régi-új formái

  A munkaerőpiac a technológiai fejlődés és a gazdasági változások hatására egyre gyorsabban változik. Milyen megoldásokkal válaszolhatnak a cégek az új igényekre?

  A kommunikációs és informatikai szektorban zajló rohamos fejlődésnek köszönhetően már a korábbi években is egyre kevesebbeket kötött helyhez a munkájuk.

  Részletek